Veiledning i maleri

gruppeveil.jpeg

SKREDDERSYDD OG TILRETTELAGT

Bestillingsværkets veiledning er skreddersydd for hver enkelt deltakers individuelle ønsker og behov. Det legges tilrette for konstruktiv kritikk i samtale rundt ferdige eller halvferdige maleri, hvor du sammen med veileder gransker muligheter og løsninger som kan trekke verkene dine opp til et høyere nivå, både med tanke på meningsinnhold og teknisk utførelse.

 

 
mandalvisit_edited.png

 "Vi utvidet raskt   horisonten for hva  jeg   ville kunne klare  å   mestre av medier.  Etter   få timer,  supplert med   egne  arbeider hjemme,   følte jeg meg langt  mer   fortrolig - ikke  bare   med  akryltubene, men   også med blyant,     kullstift og   oljemaling..."  

 - Sondre M.K.

skreddersydd og tilrettelagt

Bilder fra privat veiledning i atelier, og undervisning ved, samt elevarbeid fra kunstskolen v/Heimdal Kunstforening.

Privat veiledning,

etter avtale - skreddersydd og tilrettelagt

De fleste dager etter avtale, fra kl 11 til sent.

Veiledning med fullt fokus på din egen utvikling, tilgjengelig som enkelttimer på 90-180 minutter, samt 10-ukers kurs. Både tilgjengelig for deg som har eget atelier, kan ta imot veileder hjemme, eller ønsker å møte veileder i vårt studio på Nyhavna.

SCROLL NED TIL OVERSIKT OVER KURSPAKKER

OM VEILEDNING

Veileders undervisningsstil legger opp til personlig og skreddersydd veiledning, der du vil få oppfølging under prosessen, med uttrykk og teknikker du selv har en interesse for.

 

For kurs på flere uker velger du selv hvor mange timer du ønsker å jobbe på hvert enkelt maleri. Du kan også velge å bruke alle ukene på ett og samme maleri - det er opp til deg.

Undervisningen er i størst grad samtalebasert, med innslag av demonstrering av teknikker, når vi ser behov for det. Alle spørsmål og meninger ønskes velkomne, og du skal være forberedt på at veileder kommer til å stille sine egne spørsmål om interesser og ønsker, for å best kunne forstå hvor fokuset skal ligge, når dere snakker om muligheter innen maleri.

 

I tillegg til direkte veiledning ved staffeliet, kan timer også brukes til galleribesøk, gjennomgang av research- og utviklingsmappe, eller samarbeidsprosjekter hvor du og veileder utvikler maleri i felleskap.

FØR VI BEGYNNER

Maleri kan være så mangt, og for at du skal kunne få mest mulig ut av kurset så anbefales det at du allerede før første møte med veileder, setter deg inn i fargeteorien, og oversikten over oljemedium, teknikker og de ulike begrepene som er gjort tilgjengelig her, og gjør deg noen tanker om hvilke uttrykk og teknikker du kunne tenke deg å få mest veiledning innen.**

Om du er nybegynner, og mangler alt av utstyr for å sette i gang med kursets første maleri, så anbefales det at du om ikke annet sørger for å ha følgende:

  • Minst én ferdiggrunnet maleriflate (lerret, plate, etc., ev. et eller flere uferdige maleri) 

  • Et utvalg pensler

  • En palett

  • Malefille

  • Noe maling (mineralsprit/terpentin, syltetøyglass e.l. med metallokk, ev. malemedium* om du ønsker å arbeide med oljefarger.)

  • I tillegg ønsker veileder at du henter frem ett eller flere ferdige eller uferdige maleri/skisser, ev. digitale bilder, som representerer det du ønsker å arbeide med av stilretninger**

 

*For de med lite kjennskap til malemedium (substanser en blander med maling, for å endre konsistens, glans, tørketid, osv.,) ønsker veileder en samtale om det som er listet opp på ressurssida, før du går til innkjøp av det de måtte anbefale ved kunstforretninger. 

**Det er også fint om du skriver noen notater om hvilke konsept eller tema du ønsker at det kunstneriske prosjektet skal handle om. Dette er helt fritt, og kan omhandle både store og små idéer, mellom det personlige, vitenskapelige, mytologi, psykologi, matematikk, popkultur og politiske tema, og subjektemner som bl.a. landskap, stilleben og portrett.

 

Velkommen til privat veiledning!

Påmelding skjer via skjema, chat eller epost. Du finner all kontaktinformasjon her.

 

Veiledningstimer kan brukes til en rekke forskjellige formål og aktiviteter. I tillegg til ordinær undervisning, hvor vi går gjennom formalistiske og diskursive aspekter ved verkene dine, tilbyr vi bl.a. galleribesøk med diskusjon, gjennomgang av din egen research- og utviklingsmappe, samt workshop hvor du beholder alle arbeider du og veileder produserer.

Tid til samtaler, demonstrasjoner og kritikk

Tid til arbeid, samtaler, demonstrasjoner, research og kritikk

Tid til mer arbeid, samtaler, demonstrasjoner, hjemmeoppgaver, research og kritikk 

For dyptgående veiledning, med fokus på bredt forbedringspotensiale, over flere uker.

thumb (7).jpg
thumb (5).jpg
thumb (6).jpg

Passer som introduksjonskurs, for deg som kun ønsker tips og råd, eller en dytt i riktig retning

thumb (3).jpg
thumb (4).jpg

alene

med lærer

120 min

thumb (1).jpg

alene

med lærer

180 min

For venner og bekjente som ønsker å kombinere veiledningssesjoner med sosiale aktiviteter

thumb (9).jpg
thumb (8).jpg
thumb (10).jpg

Grupper med tilgang på lokaler egnet for samtaler og demonstrasjoner, hvor veileder kan gå flere runder med hver deltaker. 

TILBUD!

thumb (2).jpg

KURSTILBUD VED HEIMDAL KUNSTFORENING:

Malekurs,
dag eller kveld

10 uker,
fredag kl 10 - 13 / tirsdag kl 18 - 21

Et kurs med mulighet for å utforske akkurat de uttrykkene du selv ønsker å jobbe med.
Les mer...

Prosjektbasert fordypningskurs,

kveld

10 uker,

onsdag kl 18 - 21

Et kurs for de som ønsker å gjøre et dypdykk i prosessen bak det å sette sammen et godt informert og sammenhengende kunstprosjekt, med hovedvekt på maleri og tegning.

Les mer...

Workshop i maleri,

helg

Lørdag og søndag kl 11 - 21

Dato utlyses senere

En helge-workshop i maleri, med gode samtaler, musikk, mat og drikke.

Les mer...