top of page
gavekort landingsside.png

Hei, og takk for sist – det var en svært hyggelig 17 mai-feiring i hagen på Øya!

Nå skal jeg forsøke å gi dere et innblikk i hvem jeg er som kunstner, og kunstarbeider, og vise noen eksempler på uttrykk jeg arbeider innen.
Det er en utfordring å løsrive seg fra det formelle, faglige språket i en slik presentasjon, men jeg skal unngå å gå i dybden av de konseptuelle og diskursive aspektene av kunsten min, og så får dere heller spørre om det er noe dere er nysgjerrige på.


Kort om meg:
Jeg heter Andreas Mandal Fortes, og har hatt selvstendig ateliervirksomhet i Trondheim siden 2002. Etter tre år flytta jeg til London og tok en utdannelse i billedkunst ved City & Guilds Art School, før jeg kom tilbake til hjembyen. Her har jeg spilt kortene relativt tett til brystet i mange år, og vært mest aktiv i kunstnerinitierte utstillingsprosjekt, i tillegg til å arbeide med bestillingsverk og selge maleri direkte til mine klienter. Jeg er av den grunn ikke vidkjent som kunstmaler, og har ikke blitt utstilt på galleri med større utstrekning i særlig mange tilfeller. Jeg har i stedet valgt å jobbe solidarisk og med fokus på å være med å løfte kunstmiljøet i Trondheim, og har inntatt roller i ulike sjikt på kunstscenen. Jeg har atelier på Nyhavna, pleide å drive et visningsrom for kunst på Nedre Elvehavn (der jeg stilte ut andre unge kunstnere), jobber som monteringsansvarlig for Kunsthall Trondheim, den årlige Trøndelagsutstillingen, og teknologikunstbiennalen Meta.Morf, og leder av i år kunstskolen på Heimdal Kunstforening.

Jeg begynte å veilede medstudenter i maleri allerede da jeg tok min egen utdannelse, og fortsatte med å gi kritisk veiledning etter jeg flytta tilbake til byen – først til studenter på Kunstakademiet i Trondheim, og senere for privatpersoner i mitt eget atelier – og ble omsider spurt om jeg ville undervise ved kunstskolen til Heimdal Kunstforening i 2018, som jeg nå har blitt bedt om å ta over ledelsen av. Grunnen til at jeg egner meg godt til rollen som veileder, er at jeg selv jobber med et vidt spekter av uttrykk, og derfor kan veilede innen de uttrykkene mine elever selv ønsker å jobbe med. Kort oppsummert, så jobber jeg med alt fra nonfigurative, prosessbaserte maleri og abstrakte bilder, til forestillende figurlandskap og realistiske portretter og mer tradisjonelle og formale komposisjoner.

Under legger jeg ut et lite utvalg av maleri i ulike uttrykk – Jeg håper dere finner noe vi kan snakke mer om.

Dere finner i tillegg plansje over mine veiledende priser nederst på denne siden.

Skriv til meg på min private e-post eller start en chat i messenger (Andreas Fortes), så tar vi samtalen derfra. 

bottom of page